Sobaos pasiegos

To the English post

Aquestos pastissets típics del nord es fan en un obrir i tancar d’ulls (al menys aquells amb suficients habilitats papiroflèxiques com per a fer els motlles relativament ràpid…) i són perfectes per a desdejunar en un dia festiu.

Feliç any nou!

 

 

Sobaos

Sobaos Pasiegos

Per a 6 sobaos:

  •  250 g de mantega a temperatura ambient
  •  3 ous
  • 250 g de farina
  • 220 g de sucre
  • 30 g de mel
  • la pell rallada d’una llima
  • 1/2 sobre de llevat Royal (8 g)
  • un pessic de sal
  • 3 lamines de paper de fornejar de tamany A4 tallades per la meitat.

Primer, donar forma de motlle de sobao al paper de fornejar, seguint aquest esquema:

Moldes para sobaos pasiegos

Sobao Cases

Calfar el forn a 160 °C amb ventilador.

Batre la mantega, el sucre, la mel i la sal fins a que es veja blanquinós. A continuació afegir la llima i els ous, un a un i sense parar de batre.

Incorporar amb cura i amb l’ajuda d’una espàtula la farina i llevat, tamisats i prebarrejats.

Dividir la massa entre els 6 motlles col·locats en una safata per a forn, deixant espai entre ells, i fornejar durant 25 minuts.  Quedaran doradets, però si vos agraden més blancs, es poden tapar amb paper d’alumini quan la part de dalt estiga cuita.

Quan estan freds es poden guardar en una bossa de plàstic, fa que queden blanets i que “suen”.

Sobaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s