Eton Mess en tassa de xocolate

To the English post

L’Eton Mess és un dels meus postres anglesos preferits. El paradigma absolut de menjar de la felicitat, es prepara en minuts i és més efectiu que qualsevol variant de valium. I a més a més, sense remordiments, perquè porta fruita, i la fruita és sana, i ho saps.

Eton Mess in a Chocolate Cup

De quan en quan (bàsicament després de menjar-me’n un plat i per a despistar la ment de la idea d’anar i muntar més nata…) em pregunte d’on ve el nom eixe, Eton Mess. Pareix com si el Lord de turno hagués baixat a la cuina del palau a passar el rato i la cuinera, després que l’home se n’anara deixant-ho tot fet una porqueria, li posara a la diabòlica barreja creada per l’aristocrata “l’embolic de l’Eton”, per a burlar-se d’amagades.

No, segons la font de coneixement del segle XXI que ha convertit en poc útils els muntons d’enormes volums d’enciclopèdia que hi ha en la casa on vaig creixer, són les postres servides tradicionalment després del partit de Cricket dels xavals del Eton College contra els del Harrow School, en algún lloc a prop de Londres.

Es un poc paregut a una Pavlova (com mola tindre un plat batejat en el teu honor, no? Especialment si és perquè t’agrada menjar-te’l i avant, no cal ni fer-lo!) o com un Cranachan. Aquest últim l’hauria de provar de fer alguna vegada, per allò de provar la cuina local.

Eton Mess in a Chocolate Cup

No vull presumir, però l’Eton Mess guanya molt quan la tassa és de xocolate i no de ceràmica… però és una mica més lentet de fer. Ahí va:

Eton Mess en tassa de xocolate

Per a la tassa de xocolate

Fondre el xocolate (Valor 70 %, no cal dir-ho) al bany maria. Mentre, posar una fulla de paper de fornejar  a sobre d’una safata. Posar a sobre de la fulla una mica del xocolate fos formant un redolí, per a que faça de base de la tassa. Després mullar un globus inflat i net en el xocolate per a donar-li la forma a la tassa. Ací teniu un video detallat de com fer-ho.

Deixar que el xocolate es refrede i punxar el globus per a llevar-lo.

Balloon Chocolate Cups

Per al Eton Mess

  • 150 ml de nata per a montar (si un volguera una alternativa sana, sempre es pot canviar per iogurt…)
  • 2 merengues (ja fets de la tenda, ràpid ràpid ràpid)
  • Frambueses (o mores, o grosselles, o maduixes, o platano…)

Muntar la nata, trencar els merengues amb les mans a trocets menuts i barrejar-los amb la nata muntada. Posar unes cullerades dins de la tassa de xocolate i afegir les frambueses per damunt.

I finalment la part més difícil, intentar no tindre cara de culpabilitat quan un s’ho menja. T’ho mereixes, i ho saps 😉

Eton Mess in a Chocolate Cup

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s