Batman d’incògnit

To the English post

Baking Mad té una recepta d’un pastis amb un coret amagat a dintre. Tan dolç, tan guapet.

Jo resulta que tinc un tallador de galetes en forma de Batman, aixina que vaig pensar en una sorpresa un poc diferent.

P1100123

Aquest pastís porta un ratet, perquè en realitat se n’han de fer dos… però es molt divertit de fer 🙂

Pastís amb Batman d’incògnit

Per als Batmans: coca de xocolate

  • 3 ous
  • 175 g de mantega
  • 175 g de sucre morè
  • 150 g de farina amb el llevat incorporat
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 35 g de cacau en pols
  • 1 cullerada de llet
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • Colorant alimentari negre

Calfar el forn a 180 °C i forrar un motlle allargat amb capacitat per a 1 kg. Batre la mantega i el sucre fins a que tinga una textura lleugera i esponjosa. Afegir-hi a poc a poc i batent, els ous i la vainilla, afegint un poc de farina si la mescla es talla. Tamisar la farina, cacau i llevat en pols i afegir junt amb la llet.

Afegir poc a poc el colorant negre fins a que el color siga el que voleu (o fins que s’acabe el pot com a alguns…). Transferir la barreja al motlle i fornejar fins a que un furgadents isca del pastís net (45-50 minuts).

Quan el pastís estiga fred, tallar els batmans: fer tallades d’uns 3 cm al pastís i amb el tallador de galetes fer els batmans.

Chocolate Sponge Batmans

Per al pastís groc

  • 3 ous
  • 175 g de mantega
  • 175 g de sucre morè
  • 175 g de farina amb el llevat incorporat
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • Colorant alimentari groc

Forrar el motlle una altra vegada. Batre junts la mantega i el sucre fins a que tinga una textura lleugera i esponjosa. Afegir-hi a poc a poc i batent, els ous i la vainilla; alternar amb un poc de farina si la mescla es talla. Tamisar la farina i llevat en pols i incorporar. Ara afegir a poc a poc el colorant groc fins a que el color siga el que voleu.

Finalment munteu el pastís sorpresa: començar amb uns 3 cm de massa de pastís groc en el fons motlle. Empaquetar els batmans en una fila i col·locar-los al centre del motlle deixant 2 cm buits a cada costat.

Hidden Batmans

Tapar els batmans amb la resta de la massa del pastís groc amb cura de que no es vegen per dalt. Fornejar fins a que un furgadents isca net del pastís (45-50 minuts).

P1100023

Per a la buttercream de xocolate (crema de mantega)

  • 40 g de xocolate 70 % (Valor, obviament)
  • 75 g de mantega
  • 150 g de sucre en pols
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 1/2 cullerades de llet

Fondre el xocolate al bany maria i deixar-lo refredar durant 5 minuts. Batre el sucre en pols en la mantega ablanida durant uns minuts, afegir la vainilla i després el xocolate i la llet.

Quan el pastís estiga fred, estendre la crema de mantega per damunt i decorar amb boletes de sucre grogues.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s